Blog

Consolidarea fiscală în domeniul impozitului pe profit

Ai două sau mai multe firme ?
Știi că poți economisi bani?

Știi că de la 01.01.2022 vă intra în vigoare prevederea din codul fiscal, legată de grupurile fiscale în cazul impozitului pe profit?

Ar trebui să mai știi că :
1.Perioada de aplicare a sistemului de consolidare fiscală în domeniul impozitului pe profit este de 5 ani fiscali, calculați începând cu primul an al aplicării sistemului de consolidare fiscală și până la desființarea grupului fiscal, iar sistemul este opțional.

  1. Pierderile fiscale înregistrate de un membru al grupului înainte de aplicarea sistemului de consolidare fiscală în domeniul impozitului pe profit, se recuperează de către membrul respectiv, numai din profiturile impozabile ale acestuia.
    Pierderile fiscale înregistrate de un membru al grupului în perioada aplicării sistemului de consolidare fiscala se recuperează din rezultatul fiscal consolidat al grupului.
    În cazul desființării grupului după perioada prevăzută la art.423 alin.(1), pierderile înregistrate și nerecuperate în perioada consolidării fiscale se recuperează de către persoana juridică responsabilă.

Vrei să îți optimizezi afacerile? Acesta este un mod pentru a o face.

Dacă dorești mai multe detalii, poți să mă contactezi pe mail mirela.ghita@mir.ro