Blog

Măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice…

In Monitorul Oficial , partea I , nr. 575 din data de 7.06.2021 a fost publicata : – Ordonanța de urgență nr. 44/2021 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncăModificare unica:

1.Se acorda o indemnizatie lunara in cuantum de 41,5% din castigul salarial mediu brut, pentru artisti si acestia trebuie sa o solicite oficial. Banii se acorda numai in cazul reducerii timpului de munca si/sau a veniturilor, fiind necesara depunerea unei cereri insotita de o declaratie pe propria raspundere.

2.Vor beneficia de aceasta indemnizatie si persoanele care au realizat venituri din contracte de drepturi de autor, sprijinite prin masura somajului tehnic, care va inceta de la 1 iunie 2021 ca urmare a reluarii activitatilor culturale si artistice.

3. Banii se vor acorda pe toata durata starii de alerta si 3 luni dupa incetarea ei.4.Prevederile se aplica incepand cu drepturile aferente lunii iunie 2021.