Blog

Nu uitati ca si contribuabilii persoane fizice și juridice neînregistrate în scopuri de TVA…

Nu uitati ca si contribuabilii persoane fizice și juridice neînregistrate în scopuri de TVA, inclusiv persoanele impozitate la normă de venit, că au obligația completării jurnalului pentru vânzări și a jurnalului pentru cumpărări.
Acest lucru este prevazut de Pct.84, alin.(1) din H.G. nr.1/2016, dat în aplicarea art.310 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
Astfel, în vederea luării în evidență ca plătitor de TVA și pentru o bună determinare a plafonului de scutire, persoanele care aplică regimul special de scutire reglementat de art.310 din Codul fiscal (a căror cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 88.500 €, respectiv 300.000 lei), au obligația să țină evidența livrărilor de bunuri și a prestărilor de servicii care ar fi taxabile dacă nu ar fi realizate de o mică întreprindere, cu ajutorul jurnalului pentru vânzări, precum și evidența bunurilor și a serviciilor taxabile achiziționate, cu ajutorul jurnalului pentru cumpărări.

Lasă un răspuns